Zuidlaardermarkt: 1265 paarden, één mishandeling, drie dronken minderjarigen

De Zuidlaardernacht is relatief rustig verlopen. Dat zegt Marcel Thijssen, burgemeester van Tynaarlo, in de persconferentie over de Zuidlaardermarkt.

'Er is één geval van mishandeling. De daders worden nog gezocht', aldus Thijssen. Verder meldt de burgemeester dat er drie gevallen van overmatig alcoholgebruik onder minderjarige jongeren bekend zijn. Daarvoor wordt jeugdzorg ingeschakeld.

Meer paarden en ezels
Wat betreft de dag van de Zuidlaardermarkt zelf, zijn de cijfers groter. Er zijn dit jaar 1265 paarden en 12 ezels aangevoerd naar de markt. Vorig jaar stonden er nog 1128 paarden en ezels.

Nieuwsgierig naar nieuwe plek
Thijssen noemt de belangstelling voor de nieuwe locatie aan de Zuiderbrink overweldigend. 'Het is heel druk. Mensen zijn nieuwsgierig naar de nieuwe plek.'

Geweigerde dieren
Twee dieren zijn geweigerd op het terrein, weet Dagblad van het Noorden. De krant quote een dierenarts die vertelt bij de persconferentie: 'Ten aanzien van het dierenwelzijn is de nieuwe locatie een grote stap voorwaarts. Er zijn wel incidenten: veel veulens die de drukte niet gewend zijn Dat is her en der wel uitgelopen op glijpartijen.'

Dat het druk is op de nieuwe plek, constateren ook handelaren en bezoekers. Sommigen van hen noemen de nieuwe locatie van de paardenmarkt te krap of zelfs gevaarlijk.

'Ik heb geen eens een wei'
Nieuwe locatie of niet: ook dit jaar zorgt de overgang van de Zuidlaardernacht naar de paardenmarkt overdag voor impulsaankopen...Lees ook:
- Drie dingen die dit jaar anders zijn aan de Zuidlaardermarkt
- Luid gejuich: 816e Zuidlaardermarkt geopend
- De Zuidlaardernacht: feest, paarden en markt
Meer over dit onderwerp:
ZUIDLAREN
Deel dit artikel:

Recent nieuws