Vandalen richten ravage aan op treinstation Warffum

Op het treinstation van Warffum is een tiental fietsen vernield. Ook sneuvelde een raam van het stationshokje. Wie dat heeft gedaan, is niet bekend. Vermoedelijk zijn de vernielingen maandagavond gepleegd.

Volgens Lotte van der Schoor uit Warffum, die haar fiets aantrof met een vernield voorwiel, gebeurt het vaker dat vandalen huishouden op het station. 'De ruiten van het hokje worden heel vaak ingegooid.'

Fiets op hok
Haar eigen fiets lag tussen allerlei andere vernielde fietsen. Ook was volgens haar een fiets op het stationshokje gegooid.

Getuigen?
Ze heeft een bericht op Facebook gezet, waarbij ze getuigen oproept zich te melden bij de politie. Het bericht is bijna 200 keer gedeeld. Er zijn meer Warffumers die hun fiets 'herkennen' op de foto's van Lotte.

Aangifte
'Ik wil dinsdag aangifte gaan doen. Ik hoop dat een nieuwe voorband voor mij genoeg is.' Bij de politie zijn nog geen aangiftes binnen gekomen. Ook de politie hoopt dat getuigen zich willen melden.

Camerabeelden?
Volgens ProRail, die het onderhoud van het station doet, hangen er geen camera's op het station.

Geen maatregelen
'Wij weten dat er wel eens vaker wat gebeurt', zegt een woordvoerder van de NS, die eigenaar is van het station. 'Maar een jaar of tien geleden was het veel erger. Het is nu niet zo erg dat we maatregelen gaan nemen.'

'We houden het uiteraard wel in de gaten. Ook raden we alle gedupeerden aan aangifte te doen, dat doen wij zelf ook. Het wordt alleen wel een beetje moeilijk, omdat er geen camera's hangen', zegt de woordvoerder.

Meer over dit onderwerp:
WARFFUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws