Loppersum lonkt naar andere gemeenten bij herindeling

De gemeente Loppersum staat niet alleen meer open voor een gemeentelijke fusie tussen Delfzijl-Eemsmond-Appingedam en Loppersum. Dat laten de fractievoorzitters weten in een verklaring aan de provincie.

Vinger aan de pols
Voorwaarde is wel dat de provincie met goede argumenten komt waarom de DEAL-variant geen optie is. Daarnaast wil de gemeenteraad van Loppersum een vinger aan de pols houden als het gaat om de uiteindelijke beslissing.

Loppersum staat buitenspel
De brief is opgesteld nadat de provincie vorige maand akkoord ging voor een fusie tussen Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond (BMWE). Waardoor de gemeente Loppersum zich buitenspel gezet voelt.

Statement op papier
'Daar baalden we enorm van' zegt Geert Jan Reinders van Loppersum Vooruit. 'Dus besloten we in de raadsvergadering van vorige week om met alle fractievoorzitters een statement op papier te zetten. We hebben daarbij ook nagedacht over de opties die er nu nog zijn als het gaat om herindelen. Dat statement kwam er snel want we zijn het eigenlijk allemaal wel met elkaar eens'.

Vier smaken over
Volgens Reinders blijven er volgens de raad nog vier opties over: DAL+ (een fusie tussen Delfzijl, Appingedam, Loppersum en de Eemshaven), DAL (een fusie zonder Eemshaven) of zelfstandig blijven.

'De laatste optie is om nog te kijken of een fusie met bijvoorbeeld Ten Boer mogelijk is' zegt Reinders, 'maar wat het ook gaat worden, we willen in ieder geval door blijven praten met de provincie en met elkaar want zoals het nu gaat is te gek voor woorden'.

Lees ook:
- Kogel is door de kerk: Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond fuseren
- Loppersum is klaar met 'provinciale poppenkast'
- 'Middelstum ziet niks in huwelijk met DAL-gemeente'
Meer over dit onderwerp:
herindeling LOPPERSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws