Dronken vrienden kopen veulen Binky: 'Ik heb niet eens een weiland'

Het bruine veulentje Binky is 3,5 maanden oud. Vier beschonken vrienden kopen het beestje voor veertig euro op de Zuidlaardermarkt, maar als snel realiseren ze zich dat ze helemaal geen plek hebben voor Binky.
En dus proberen ze Binky weer door te verkopen, schrijft
. 'We kochten hem met de beste bedoelingen', benadrukt de kersverse eigenaar Bas Buisman. Volgens hem werd Binky niet goed behandeld door de vorige eigenaar. 'Maar we hebben helemaal geen weiland'.

Suikerklontjes

Het plan was om het veulentje in het weiland van de zus van Bas te zetten, maar hij weet niet hoe Binky daar moet komen. 'Dan zou hij eerst ook nog twee kilometer naar mijn huis moeten lopen en dat vind ik zielig. Wat eet een paard eigenlijk? Heeft iemand suikerklontjes of een wortel?'

Kleinkinderen

Tot de jongens een man vinden die het veulen best van hen wil overnemen, voor tien euro. De vrienden gaan akkoord. En hoewel de koper uit Wirdum niets heeft aan een hengstje, hij heeft namelijk een paardenmelkerij, denk hij dat Binky vast leuk is voor z'n kleinkinderen.

Eyes on Animals

Dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals zegt opgelucht te zijn dat de shetlander goed terecht is gekomen, maar is niet blij met de situatie.
Coördinator Lesley Moffat: 'Alcohol moet nooit gemengd worden met een veemarkt. De dieren moeten op een rustige manier verkocht worden met goede voorzieningen en niet in de buurt van een kermis met beschonken mensen.'