Nijland is 'knap ziek' van gedrag supporters

'Wij hebben heel veel begrip voor het uiten van emoties, maar dit hoort niet en past niet bij FC Groningen.' Dat zegt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen over het gedrag van een deel van de supporters na afloop van het thuisduel met sc Heerenveen.

FC Groningen verloor afgelopen zaterdag met 3-0 van Heerenveen. Een deel van de aanhang vond het nodig om spreekkoren aan te heffen en voorwerpen op het veld te gooien.

Sancties
Nijland hoopt dat dit soort ongeregeldheden niet weer voorkomen: 'Het dupeert de club, want ons staan mogelijk sancties te wachten en dat moeten we met elkaar niet willen. Hierbij is niemand gebaat.'

'Zoals we ook sinds de opening van ons nieuwe stadion met elkaar hebben afgesproken dat het ongeoorloofd betreden van het speelveld leidt tot een stadionverbod. Daarom zullen wij passende maatregelen treffen tegen de jongeman, die zaterdagavond het veld betrad', schrijft Nijland.

Ziek
De algemeen directeur besluit: 'Kortom: voor alles en iedereen met een groen-wit hart was het zaterdag een waardeloze avond, waar we nog altijd knap ziek van zijn'.

Lees ook:
- Nijland: 'Zwarte dag voor FC Groningen'
- FC Groningen niet opgewassen tegen Heerenveen
Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws