Politie krijgt 27 tips over vermiste Jolanda Meijer

De politie heeft 27 tips gekregen over Jolanda Meijer, die al negentien jaar wordt vermist. De zaak kwam dinsdagavond aan de orde in het tv-programma Opsporing Verzocht.
'We zijn aangenaam verrast door dit grote aantal tips', vertelt politiewoordvoerder Nathalie Schubart. 'In de studio kwamen al zestien tips binnen en meer kon het belteam niet aan. De overige telefoontjes zijn doorgezet naar Driebergen.' De politie denkt dat er nog meer tips binnenkomen, onder meer via Meld Misdaad Anoniem.

Cold case

Meijer verdween op 7 februari 1998. Ze is voor het laatst gezien in een drugspand in de stad Groningen. In de loop der jaren is op veel plaatsen naar haar lichaam gezocht. Vier jaar geleden werd nog gekeken in een gierkelder in Winsum.

Beloning

De zaak is niet weer onder de aandacht gebracht omdat er nieuwe aanwijzingen zijn. 'Maar Jolanda zat in een bepaald wereldje - ze was prostituee - waardoor mensen in die tijd misschien niet konden praten. We hopen dat deze getuigen zich nu wel durven uit te spreken', zei Schubart eerder deze week.
In december 1999 werd een beloning uitgeloofd van 25.000 gulden voor de gouden tip. Deze beloning staat nog steeds en bedraagt nu 15.000 euro.

Lees ook: