Biermerk boos op organisatie Oktoberfest

Het Duitse biermerk Hofbräu München vindt dat de organisatie van onder meer het Oktoberfest in Groningen misleidende informatie publiceert.

Volgens NH wekt de site van de Oktoberfesten in Groningen, Den Haag en Arnhem ten onrechte de indruk dat Hofbräu de organisator is. En dat is niet het geval. De brouwer eist dan ook dat de site offline gaat.

'Slachtoffer van eigen enthousiasme'
De site is intussen aangepast, de naam van Hofbräu is verwijderd. 'We hebben de woorden misschien verkeerd gebruikt en gaan de site aanpassen. Dan is het probleem opgelost', zegt Dominique Vogel van de organisatie.

Volgens Vogel zijn ze 'slachtoffer van hun eigen enthousiasme'. Of de brouwer daar genoegen mee neemt, zal moeten blijken.

Gedupeerd
Maar volgens NH is er meer mis met de organisatie. 'Achter Oktoberfest Niederlande blijkt niemand anders te zitten dan Dennis Poland uit Alkmaar en compagnon Dominique Vogel.'

'Poland dupeerde vorig jaar honderden feestgangers in Alkmaar door op het laatste moment twee van de drie geplande Oktoberfesten af te blazen. De bezoekers die hun geld terugvroegen, kunnen tot op de dag van vandaag fluiten naar hun geld.'

Groningen
Volgens de website organiseren de mannen dit jaar drie Oktoberfesten. Op 3,4 en 5 november is het Stadspark in Groningen aan de beurt, meldt de organisatie.

NH meldt echter dat de gemeente Groningen voor donderdag 3 november geen vergunning heeft afgegeven voor de festiviteiten.
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws