'Melkveehouders krijgen geen lening meer voor uitbreiding'

De Rabobank en ABN AMRO geven geen leningen meer voor het uitbreiden of overnemen van melkveebedrijven. Dat schrijft Boerderij.nl.

Fosfaatrechten
De banken willen dat er eerst duidelijkheid komt over de invoering van fosfaatrechten. Vorige week is besloten het invoeren van die rechten uit te stellen tot 2018. Hierdoor is het voor veel boeren onzeker of ze in de toekomst het hoofd boven water kunnen houden.

Heel veel eigen vermogen
'Als een melkveehouder heel veel eigen vermogen inlegt om een investering te bekostigen, dan zijn er nog mogelijkheden voor een financiering; anders niet', zegt Ruud Huirne van de Rabobank.

Wel lening voor materieel
Wel kunnen boeren nog een lening krijgen voor materieel. 'Voor de aankoop of vervanging van een kapotte trekker geven we nog wel een lening', aldus Huirne.

Pas op de plaats
Overigens vragen op dit moment al veel minder boeren om geld voor investeringen, schrijft het blad. 'We ontvingen al minder aanvragen, maar nu neemt dat aantal nog verder af', vertelt Huirne. 'Melkveehouders maken een pas op de plaats en wachten af. Dat is verstandig.'

Lees ook:
- Boer uit Niezijl dreigt zijn laarzen op te sturen naar Den Haag
- Melkveehouders produceren meer mest dan toegestaan
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws