'Negentig jaar verknocht aan konijnen, hoenders en duiven'

De Pluimdier en Konijnen Vereniging Muntendam en omstreken bestaat deze maand negentig jaar. Om dat jubileum te vieren is in sporthal Menterne in Muntendam een kleindierenshow. Tot en met zaterdag zijn daar de mooiste kippen, konijnen en andere kleindieren te zien.
Geschiedenis

Sinds 1926 kan iedereen die gek is op konijnen, hoenders en ander kleinvee bij de club terecht. Vlak na de oorlog heeft de club het volgens voorzitter Abel Schut wel moeilijk gehad. De vereniging is toen een tijd 'slapend' geweest. In de jaren zestig werd de club nieuw leven ingeblazen. Nu zijn er ruim zeventig leden.

Financieel gezond

Voorzitter Schut is trots op zijn club: 'Het gaat goed met de club. We zijn financieel gezond en zeker in een tijd waar veel keuze is als het gaat om vrijetijdsbesteding, mogen we niet klagen'.

Zevenhonderd dieren

Tijdens de jubileumshow in Muntendam zijn bijna zevenhonderd konijnen, kippen en duiven van de leden te zien. 'We zijn met dit aantal de op één na grootste show van Groningen', lacht Schut. 'Kijk, de tijden dat er meer dan 1200 dieren tentoongesteld konden worden, zijn helaas al jaren voorbij. Maar met dit aantal ben ik dik tevreden. Elk jaar zien we dat het aantal dieren weer is toegenomen en dat stemt me tevreden.'
De tentoonstelling wordt vrijdagavond om zeven uur geopend en de toegang is gratis.