Het Van den Noortbad blijft tóch open

© Rob Mulder/RTV Noord
Het D.G. van den Noortbad in Muntendam blijft toch open. Dat zijn zwemschool De Krabbelaar en de gemeente Menterwolde woensdagavond overeengekomen. In september liet de gemeente nog weten dat sluiting onafwendbaar was.
De Krabbelaar neemt het zwembad vanaf 1 januari over. Het personeel gaat niet mee. De gemeente gaat de medewerkers helpen bij het zoeken naar ander werk.

Toch een overeenkomst

Twee maanden geleden liepen onderhandelingen met De Krabbelaar op niets uit. De zwemschool vroeg om een eenmalige bijdrage. Wethouder Lian Veenstra: 'We kregen voorstellen en die waren voor ons te fors'.
'Wij zeiden: Dit is de bandbreedte waartussen wij kunnen bewegen. Dat is verantwoord voor de begroting van Menterwolde. Uiteindelijk hebben we elkaar daar gisteravond op gevonden.'

Financiële steun

Beide partijen zijn overeengekomen dat de gemeente de eerste tien jaar het zwembad fiancieel ondersteunt. Het is volgens wethouder Veenstra een 'gering bedrag', dat is bedoeld voor exploitatie en onderhoud van het bad.
De komende tijd gaan de gemeente en de zwemschool duidelijke afspraken maken. Samen met gebruikers en verenigingen wordt gekeken hoe het bad kan worden opengehouden.

Lees ook: