'Minister Kamp moet een stevig gesprek voeren met het Centrum Veilig Wonen'

De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie springt in de bres voor kleine aannemers in het Groningse aardbevingsgebied. Die krijgen te weinig werk.
Centrum Veilig Wonen

De ChristenUnie wil dat minister Henk Kamp van Economische Zaken een 'stevig gesprek' voert met het Centrum Veilig Wonen. Dat verdeelt het werk rondom de aardbevingsschade. 'Het lijkt op de website van dat centrum allemaal koek en ei, maar ik hoor van de aannemers dat ze er heel moeilijk tussen komen', zegt ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins. Hij wil dat lokale aannemers vooral in hun eigen dorp aan de slag kunnen.

Oneerlijke concurrentie

'Kamp moet nog eens kijken of de procedures goed verlopen. Het werk wordt nu verdeeld onder een beperkt aantal hoofdaannemers. Als lokale aannemer kom je er alleen maar tussen als je onderaannemer wilt worden van zo'n groter bedrijf. Dat is gewoon geen eerlijke concurrentie', aldus Bruins.

Huiverig

De aannemers zelf zijn huiverig om openlijk te klagen over het geringe aantal opdrachten dat ze krijgen. Vorig jaar trok een groepje aannemers anoniem bij RTV Noord aan de bel over deze problematiek.