Groningers maken er een potje van in Farming Simulator

Nu gaat nog alles goed...
Nu gaat nog alles goed... © Eemhuus Farming
Één bocht met de tractor onderweg en de West-Groningse YouTubers van Eemhuus Farming liggen alweer in de sloot. 't Is toch weer n begun van niks, in t nije seizoen.'
Peter Evenhuis en zijn kompaan rijden niet echt met de tractor, maar
Farming Simulator 2015 en geven daar commentaar bij. Farming Simulator is een simulatiespel voor de pc waarin je akkerbouw bedrijft. Alleen: het woord 'simulatie' kan je met een flinke korrel zout nemen... het spel zit vol met fouten.
Bij bijna elke scherpe bocht vallen de tractoren om, verdwijnen ze halverwege de grond of vliegt een tractor zelfs de lucht in om een of andere duistere reden.

Gortdroog commentaar

De twee Groningse gamers vermaken zich al bijna een jaar met de tractorgame, waarin ze virtueel boeren in de Verenigde Staten en in Friesland. Elke week komt er een video bij op hun YouTube-kanaal, en elke video telt vele reacties en zo'n 400 tot 7000 kijkers. Dat kan wel eens te maken hebben met het gortdroge commentaar dat het duo bij de beelden levert.

Tussenstop

Voorlopig houdt Eemhuus Farming er even mee op. Even dan. Want binnenkort staat opvolger Farming Simulator 2017 op het programma. 'Ik vind het erg leuk dat het zo gewaardeerd wordt en we goan lekker dreug deur broesn!'