Be Quick staat onterecht onder brandbrief aan KNVB

© Flickr/Frank de Kleine (Creative Commons)
Voetbalclub Be Quick uit Haren herkent zich niet in de brief die naar de KNVB is gestuurd waarin amateurclubs hun zorgen hebben uitgesproken over de aanstaande veranderingen in het jeugdvoetbal.
De brief is namens 35 clubs verstuurd, waaronder Be Quick, zo viel in de pers te lezen. Maar de club ontkent de brief te hebben ondertekend.

Juist positief

'Ik weet niet waarom we met onze naam onder de brief staan. We gaan uitzoeken wie daar verantwoordelijk voor is', zegt hoofd jeugdopleiding Wim Vos.
Sterker nog: Be Quick staat erg positief tegenover de plannen van de KNVB om de opzet van het jeugdvoetbal te veranderen. De club werkt daarom komend weekend bij NEC Delfzijl mee aan een pilot voor 'het nieuwe pupillenvoetbal'.
Ook andere Nederlandse clubs, die met hun naam onder de brief staan, laten weten zich daar niet in te herkennen.

Te weinig vrijwilligers

Toch zijn er nog veel clubs die wél tegen de nieuwe plannen zijn. Een van de aanpassingen is dat er door de jeugd voortaan op kleine veldjes zal worden gespeeld, een idee uit het plan 'Winnaars van morgen' dat het voetbal in Nederland naar een hoger plan moet tillen. Clubs zijn onder meer bang dat het aantal vrijwilligers tekortschiet.

Er zijn 3200 voetbalverenigingen in Nederland. Daar kunnen we onmogelijk allemaal langsgaan
KNVB

De KNVB gaat op korte termijn met die clubs praten. 'Er zijn 3200 voetbalverenigingen in Nederland. Daar kunnen we onmogelijk allemaal langsgaan', aldus een KNVB-woordvoerder.

Nieuwe bijeenkomst

'Nadat we het plan gepresenteerd hebben, heeft de ledenraad - die al die clubs vertegenwoordigt -het omarmd. Er zijn tachtig bijeenkomsten georganiseerd waar iedereen welkom was en is met vragen en bedenkingen. De clubs die nu deze mail hebben gestuurd, willen graag nog uitnodigen voor een inhoudelijke constructieve bijeenkomst. Daar werken wij graag aan mee.'
Be Quick is de enige Groningse club die onder de brief staat.

Lees ook: