Provincie sleept gemeente Marum voor de rechter

Ze kunnen het maar niet eens worden over de locatie van het nieuwe zonnepark. Dus sleept de provincie Groningen de gemeente Marum voor de rechter.
De gemeente wil het zonnepark tussen het Boereveld en de Pierswijk bouwen. Een gebied dat elf hectare groot is. Maar daar is de provincie het dus niet mee eens.

'Geen andere locatie'

De gemeente Marum denkt dat de rechtsgang niet veel gaat veranderen aan die locatie. Wethouder Jan Vos zegt dat zijn gemeente geen andere plek gaat aanwijzen voor het park.
Gedeputeerde Nienke Homan wil nog geen conclusies trekken, maar liet eerder al weten dat Marum wel iets aan de locatie moet veranderen.

'Dit is belachelijk'

VVD-fractievoorzitter Harry Stomphorst stak zijn mening niet onder stoelen of banken tijdens de raadsvergadering woensdagavond. 'Het is belachelijk dat de ene overheid de andere overheid voor de rechter sleept. Dat moet allemaal weer betaald worden met belastinggeld. Dit is gewoon niet nodig.'
'We komen tot een oplossing'
Gedeputeerde Homan verwacht overigens wel voordat de rechtszaak wordt gestart tot overeenstemming te komen. 'De provincie heeft een pro forma beroep ingesteld, maar ondertussen gaan de gesprekken met Marum gewoon door. Ik verwacht tijdig tot een oplossing te komen.'

Lees ook:
- 'Dit is wél de juiste locatie voor het zonnepark'
- Homan: 'Provincie beslist waar zonnepark Marum komt'