Bodembeweging gematigd enthousiast over plan Centrum Veilig Wonen

De Groninger Bodem Beweging is gematigd positief over het voornemen van Centrum Veilig Wonen om eenvoudige bevingsschades sneller op te lossen.
Volgens voorman Dick Kleijer is het een loffelijk streven, maar moet de praktijk uitwijzen of het ook gaat werken. 'We zouden pas echt enthousiast zijn wanneer Centrum Veilig Wonen veel royaler zou omgaan met kleine schades', zegt hij.

'Het is goed dat ze verbeteringen willen doorvoeren'

Kleijer geeft aan dat het plan goed is, maar dat het vervolg ook goed moet verlopen voor gedupeerden. 'Het Centrum Veilig Wonen heeft zelf een bepaald probleem gecreëerd door te zeggen dat C-schade niet erkend wordt', aldus Kleijer. 'Maar het is goed dat het centrum verbeteringen wil doorvoeren.'

Soepele omgang met claims

Gedupeerden hoeven alleen een foto in te sturen, en het CvW beoordeelt dan of de schade inderdaad aan de beving gekoppeld kan worden. Woordvoerder Arjan van de Leur bevestigde eerder aan RTV Noord dat het CVW soepel met de claims zal omgaan, ook om personeelskosten te besparen en experts uit het proces te halen.

'Contra-expertise is belangrijk'

Kleijer ziet dat laatste nog niet zitten. 'Het gaat om de uitwerking van het plan. Wij vinden dat de contra-expertise moet blijven bestaan. Het is belangrijk dat er er een contra-expertise komt, wanneer bewoners het niet eens zijn met het oordeel van Centrum Veilig Wonen.'

Lees ook: