Politiek komt in actie voor ondernemers Paddepoel

CDA, SP en Stadspartij voeren zondag vanaf 12 uur actie bij winkelcentrum Paddepoel. Ze willen dat de zondagsboete van tafel gaat.
De partijen vinden het belachelijk dat winkeliers op Paddepoel verplicht op zondag de deuren moeten openen. Wie dat weigert, krijgt een boete. En dat moet anders, vinden de drie.

Motie gesneuveld

Het CDA probeerde dit probleem afgelopen week al te tackelen in de gemeenteraad. Maar de partij kreeg geen steun voor twee moties die de wethouder opdroegen zich met het conflict te bemoeien.
Het CDA wilde dat wethouder Joost van Keulen desnoods de koopzondagen in het winkelcentrum zou verbieden.

Boodschap verkopen

CDA, SP en de Stadspartij openen zondag de deuren voor vier kleine zelfstandigen. De ondernemers zelf werken niet.
De raadsleden van de partijen staan wel in de vier winkels, maar verkopen niets. 'Alleen een boodschap. Namelijk dat de zondagsboete van tafel moet', zegt Anne Kuik van het CDA. Daarvoor kunnen bezoekers een petitie tekenen.

'Schrijnend'

Eén van de zaken die Kuik en consorten zondagmiddag 'overneemt', is die van bloemist René Bolhuis. Hij noemt de situatie 'schrijnend'.
'Ik werk zes dagen per week, heb geen personeel en heb een gezin thuis. Het kan niet zo zijn dat ik nu ook nog verplicht op zondag open moet. Voor mijn gevoel heb ik een gevangenis gekocht.'

Lees ook: