Studentes studeren cum laude én summa cum laude af

Hilde Portena (l) en Suzanne Schot
Hilde Portena (l) en Suzanne Schot © RUG
Feest op de faculteit Rechtsgeleerheid van de RUG. Twee studentes zijn cum laude (met eer) en summa cum laude (met de hoogste lof) afgestudeerd voor twee masters. 'Dit is wel heel exceptioneel', laat de faculteit woensdag weten.
Suzanne Schot en Hilde Portena hebben hun master Rechtswetenschappelijk onderzoek cum laude afgerond. Portena deed daarnaast de master Nederlands recht, die ze summa cum laude afrondde. Schot flikte datzelfde kunstje met een Engelstalige Rechten-master.

Gemiddeld een 9

Summa cum laude komt nauwelijks voor. Om de onderscheiding te krijgen, moet je minimaal een 9 halen voor je scriptie en gemiddeld een 9 staan voor alle vakken. Geen enkel cijfer mag lager zijn dan een 7 en elk vak moet je in één keer halen.
Wie denkt dat de dames de afgelopen jaren geen tijd hadden voor sporten of een feestje, heeft het mis. 'De combinatie was pittig, maar wel goed te doen. Gezellig een drankje in de stad met vriendinnen en regelmatig sporten heb ik er gewoon naast kunnen doen', vertelt Schot.

Promotie

Portena werkt op dit moment als jurist bij Arriva. Schot is bezig met haar promotie bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie bij Rechtsgeleerdheid.

Lees ook: