'Krakers moeten voor 16 november weg uit de Klaproos'

Stichting Noorderbrug, de huurder van het gebouw De Klaproos in de Barkmolenstraat in Groningen, wil de krakers uit het pand hebben. Daarvoor is de rechter ingeschakeld.
Het kort geding over het kraakpand diende dinsdag voor de rechtbank in Groningen. Noorderbrug heeft de rechter gevraagd om de uitspraak te doen dat de krakers er vóór 16 november uitgaan. De krakers zelf waren niet bij de zaak aanwezig. De rechter doet uiterlijk vrijdag uitspraak.

Onderhandelingen
De Klaproos stond anderhalf jaar leeg tot het afgelopen zomer gekraakt werd. Tot anderhalf jaar geleden woonde een aantal gehandicapte jongeren van Stichting Noorderbrug in het gebouw.

'Daarna hebben we met tien partijen onderhandeld of ze de huur over wilden nemen of het pand wilden onderhuren, maar die onderhandelingen zijn mislukt, zegt Marianne van der Harten van de Raad van bestuur.

Lefier
'Net toen we afgelopen zomer het gebouw weer wilden overdragen aan de eigenaar, woningcorporatie Lefier in Stad, werd het gekraakt', aldus Van der Harten.

Noorderburg wil het gebouw nu leeg overdoen aan woningcorporatie Lefier. De stichting heeft geen idee hoe het gebouw er nu van binnen uitziet en moet mogelijk nog werk verrichten, voordat het gebouw kan worden overgedragen.

Lefier zelf deed eerder ook al aangifte tegen de krakers.

Lees ook:
- Woningbouwvereniging Lefier doet aangifte tegen krakers
- Jongeren kraken gebouw en zetten deuren open voor de buren
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws