Rivierenbuurt vreest overlast van verbouwing stationsgebied

Buurtvereniging De Rivierenbuurt maakt zich zorgen over de effecten van de nieuwe plannen voor het stationsgebied op de wijk. De gemeente Groningen maakte woensdagochtend bekend dat het busstation verhuist naar de zuidkant van het Hoofdstation. En dat is pal tegen de Rivierenbuurt aan.

'Niet onverdeeld enthousiast'
Voorzitter Bastiaan de Groot van de buurtvereniging vreest vooral veel bouwoverlast van twee projecten tegelijkertijd. De Rivierenbuurt ligt tussen de zuidelijke ringweg en het station in. De bewoners krijgen halverwege volgend jaar te maken met werkzaamheden aan de ringweg. In 2018 start de bouw in het stationsgebied aan de andere kant van de buurt. 'We zijn er niet onverdeeld enthousiast over, laten we het daarop houden' zegt De Groot.

Verrassing
De buurtvereniging was op de hoogte van plannen van de gemeente voor het gebied, al waren die volgens De Groot niet altijd even concreet. De aankondiging van het defintieve besluit kwam vanochtend als een verrassing. 'Nu in één keer, bam, het hele busstation naar deze kant komt; daar worden we natuurlijk niet echt vrolijk van'.

Onduidelijk
Voor de buurtvereniging blijft er nog veel onduidelijk. 'We weten niet wat voor effecten het bouwen op onze oude huizen heeft, of de Parkweg blijft of hoeveel bussen er komen. Eigenlijk weten we helemaal niks'.

Lees ook:
- Kogel door de kerk: busstation verhuist naar zuidkant Hoofdstation
- Hoe ziet het Hoofdstation eruit in 2021?
Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws