Lycurgus debuteert in Champions League met zege

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben hun debuut in de Champions League met een zege beklonken. Vierduizend man zagen de Groningers in MartiniPlaza winnen van Dobrudja 07.
Het werd 3-0 in sets (26-24, 25-23, 25-23)

Spannend slot

Lycurgus won de eerste set in een spannende 26-24. Hoewel de Groningers aan het begin van de set redelijk makkelijk uitliepen, lieten ze de Bulgaren toch weer terugkomen tot 24-24. Maar met twee punten op rij was de eerste slag toch voor Lycurgus: 26-24.
Ook de tweede set pakte de thuisploeg een voorsprong, maar het liet Dobrudja opnieuw terugkomen tot 17-17. Het was uitblinker Wytze Kooistra die de Groningers bij de hand nam en een aantal punten op rij bezorgde. Het slot was opnieuw spannend: 25-23.

Matt West op stoom

Het begin van de derde set ging gelijk op. Na 5-5 pakten de Bulgaren een kleine voorsprong. Het lukte Lycurgus lange tijd niet om Dobrudja weer bij te halen.
Pas bij een stand van 16-22 vonden de Groningers nieuwe energie. Met Matt West aan de opslag stoomden de Groningers naar een 24-22 voorsprong. Het eerste matchpoint ging nog verloren, maar het tweede was wel raak: 25-23.

Daarmee zette Lycurgus het debuut in de Champions League direct om in een zege. Komende dinsdag is de return in Bulgarije.

Wat zijn de scenario's?

Daar moeten de Groningers minimaal twee sets winnen om de volgende ronde te bereiken. Bij een 3-0 of 3-1 nederlaag volgt een beslissende 'golden set'. Dus ook als het na de 3-0 in Groningen daar 3-1 wordt.

Lees ook: