Alfa-college: 'Opleidingsmanager is niet meer geloofwaardig en gezagwekkend'

© RTV Noord/Martin Cusiel
Het Alfa-college is 'zeer verontrust' over de signalen die het heeft gekregen over vermeende examenfraude bij de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) detailhandel, in de vestiging aan de Boumaboulevard in Groningen.
Ook is de verantwoordelijke opleidingsmanager gestopt in zijn functie. Volgens woordvoerder Nancy Bosch kan hij 'niet meer geloofwaardig en gezagwekkend functioneren'.
Ze wil niet zeggen of hij uit eigen beweging is gestopt. Vorige week werd al bekend dat regiodirecteur Guus Raats van de regio Groningen van het ROC uit zijn functie is ontheven.
In de vestiging aan de Boumaboulevard zou het al een tijdje onrustig zijn, onder meer door een verziekte werksfeer en ruziënde collega's.
Volgens Bosch heeft het Alfa-college geen verontrustende signalen van studenten gekregen over onderwijskwesties die aanleiding gaven om onderzoek te doen. Nu er in de media alsnog berichten over onregelmatigheden opduiken, heeft de school besloten onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren.
'We nemen de signalen zeer serieus, hoewel we onze examinering frequent toetsen', stelt Bosch. 'Ook komt de inspectie langs en houden we regelmatig medewerkertevredenheidsonderzoeken.'