Stad is niet blij met meerjarenprogramma Alders

De gemeente Groningen is slecht te spreken over het ontbreken van een nieuwbouwregeling in het meerjarenprogramma van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders.
De NAM bemoeit zich volgens wethouder Roeland van der Schaaf nu te veel met grote projecten, waardoor vertraging optreedt. Dat is onder meer het geval bij de bouw van woningen op de parkeergarage aan het Boterdiep.

Gedoe

'Wat wij als gemeente Groningen missen is een duidelijke nieuwbouwregeling over de meerkosten om gebouwen aardbevingsbestendig te maken', zegt Van der Schaaf.
'We hebben veel nieuwbouw in de stad. Die meerkosten zouden betaald moeten worden door de NAM. Maar daar is steeds gedoe over en het duurt vaak veel te lang. Die regeling is nog niet rond en daar zijn we erg teleurgesteld over.'

Bemoeien

Van der Schaaf vindt dat het 'gedoe' aan de NAM te wijten is. Die wil de meerkosten wel voor zijn rekening nemen, maar bemoeit zich volgens de wethouder te veel met de manier waarop de gebouwen worden aangepast om de kosten te drukken.
'Dat vind ik toch echt de verantwoordelijkheid van de gemeente en haar bewoners. Het is onaanvaardbaar dat bewoners nu de dupe worden van de vertraging die hierdoor ontstaat.'