Kinderopvang Haren gaat maandag weer open

De kinderopvang aan de Waterhuizerweg in Haren, die gesloten was na de vondst van asbest, gaat na het weekend weer open. Uit onderzoek is gebleken dat er op dit moment geen gezondheidsrisico's zijn voor kinderen en medewerkers.
Donderdagavond zijn de ouders en medewerkers van Stichting Kinderopvang Haren hierover geïnformeerd tijdens een besloten bijeenkomst in het gemeentehuis.

Zekere voor het onzekere

De opvang was donderdag dicht nadat woensdag bij een inventarisatie asbest was gevonden op de zolder van het pand. Die werd alleen gebruikt als opslagruimte en was niet toegankelijk voor kinderen.
Om het zekere voor het onzekere te nemen, werd meteen aanvullend onderzoek gedaan. Uit de monsters en uit luchtmetingen is naar voren gekomen dat er, behalve op de zolder en in een washok, geen asbestvezels zijn gevonden.

Plan

De kinderopvang aan de Waterhuizerweg blijft vrijdag nog dicht. De kinderen worden opgevangen op andere locaties. Maandag gaat het pand weer open. Er wordt een plan van aanpak opgesteld om de asbest op de zolder te verwijderen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.