Kamp: 'Problemen met versterkte huurwoning Middelstum staan op zichzelf'

Er is in maar één geval een probleem met de afwerking van versterkte huurwoningen in Middelstum. Dat laat minister Henk Kamp van Economische Zaken weten in antwoord op Kamervragen van de PvdA, ChristenUnie en GroenLinks.
Die hadden opheldering gevraagd naar aanleiding van de berichtgeving van RTV Noord over de huurwoning van Middelstumer Piet de Winter. Hij sloeg alarm over verbindingen tussen de versterking aan de buitenkant en bestaande betonvloeren. De bevestigingsbouten laten op meerdere plaatsen los.

Details
Volgens de minister blijkt uit navraag bij de woningcoöperatie en het Centrum Veilig Wonen (CVW) dat het bij deze problemen maar om één huurwoning gaat. De bewindsman gaat niet nader in op de problemen. 'Het past mij als minister niet om uitgebreid in te gaan op de details van een individueel schadegeval', aldus Kamp.

Dat is ook de reden dat er in zijn beantwoording niet wordt gereageerd op de klacht van De Winter over stank. Na maanden bleek uiteindelijk dat het afvoer van water en de wasmachine zo de kruipruimte inliep.

Ook andere woningen
Kamp wijst erop dat er maatregelen worden genomen in de woning van De Winter. Ook laat Kamp weten dat het Centrum Veilig Wonen de aansluitingen bij alle versterkte huurwoningen in Middelstum gaat controleren. 'Om er zeker van te zijn dat het probleem zich niet ook bij andere woningen voordoet.'

Inmiddels heeft De Winter bezoek gehad van een constructeur, die binnenkort met een rapport van zijn bevindingen komt. De constructeur heeft De Winter laten weten dat er nog twintig huurhuizen bij hem in de buurt worden onderzocht.

Meer huurders
De Winter is niet onder de indruk van de reactie van Kamp. 'Ik weet dat meer huurders deze problemen hebben. Dat zal wel blijken uit andere onderzoeken hier in de buurt', verwacht de Middelstumer.

Lees ook: 'Bij het versterken hebben ze ons huis vernield'
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok MIDDELSTUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws