Kromowidjojo wint 100 meter vrij

© ANP / Jerry Lampen
Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft zaterdag bij de Open Nederlandse Kampioenschappen kortebaan in Hoofddorp de 100 meter vrije slag gewonnen.
De Sauwerdse tikte in de finale als eerste aan in 52,43 seconden. Kromowidjojo was ruim een seconde sneller dan Maud van der Meer en Marrit Steenbergen, die met 53,54 de tweede plaats deelden.

WK kortebaan

Kromowidjojo was op deze afstand al verzekerd van deelname aan de WK kortebaan van december in Canada. Ze dook zaterdag in het 25-meterbad van Hoofddorp opnieuw onder de limiet van 52,58.
De zwemster nam na de teleurstellende Spelen in Rio, waar ze geen enkele medaille pakte, de tijd om na te denken over haar toekomst. Al snel besloot ze door te gaan met zwemmen.

Wouda

'Kromo' hervatte een paar weken geleden de training met haar coach Patrick Pearson, van wie nog onzeker is of hij mag aanblijven. De zwembond KNZB stelde Marcel Wouda aan als nieuwe hoofdcoach in Eindhoven, waar Kromowidjojo traint. Pearson kan mogelijk als assistent van Wouda in het Brabantse bad blijven werken.
De gesprekken daarover zijn gaande. Bij de ONK in Hoofddorp werken de twee zwemtrainers al intensief samen.

Lees ook: