Donar verliest topper tegen Zwolle

© RTV Noord
Donar heeft zondag de basketbaltopper tegen Landstede Zwolle met 76-74 verloren. In een zeer spannende wedstrijd maakte Zwolle vlak voor tijd de winnende score.
Achterstand

Beide ploegen ontliepen elkaar weinig in het Landstede Sportcentrum. Donar kende een zwakke start, maar trok dit in het tweede kwart recht. Bij rust had Donar een voorsprong van één punt: 39-38. In de tweede helft keken de Groningers steeds tegen een kleine achterstand aan, maar maakten deze in de laatste twee minuten goed.

Beslissend

Jason Dourisseau bracht beide ploegen 26 seconden voor tijd op gelijke hoogte: 74-74. Het duel leek richting een verlenging te gaan, maar met nog zes seconden op de klok maakte spelverdeler JT Tiller op spectaculaire wijze de beslissende score namens Zwolle. Hier had de ploeg van coach Erik Braal geen antwoord meer op.

Stand

Topscorer aan de kant van Donar was Sean Cunningham met negentien punten, Drago Pasalic was goed voor tien punten. Door deze nederlaag is Donar nu tweede in de Dutch Basketball League met tien punten uit zes duels. Zwolle is koploper.