Eerbetoon aan voetballegende Dick Nanninga

© Archief RTV Noord
Wordt het een standbeeld, een straatnaam of misschien wel beide? De Groninger Oosterparkwijk wil voetballer Dick Nanninga eren, maar op welke manier? Tijdens een Dick Nanninga-middag in het Treslinghuis in de stad werd er zondagmiddag druk over gespeculeerd.
Petitie

Eén van de initiatiefnemers is politicus Tjeerd van Dekken. Hij heeft een petitie opgesteld waarin mensen hun keuze voor eerbetoon voor Nanninga kenbaar kunnen maken.
Van Dekken: 'Het idee is samen met de wijkbewoners opgezet. Door de petitie in te vullen kunnen mensen aangeven wat ze precies graag willen hebben in de wijk'.

Geboren in de Oosterparkwijk

Nanninga is geboren en getogen in de Oosterparkwijk en speelt tot zijn 24ste voor voetbalclub de Oosterparkers. Daarna komt hij uit voor onder meer Veendam, Roda JC en MVV. Nanninga speelt vijftien interlands en scoort zes keer voor Oranje.

WK-finale

Hij is de enige Nederlander, die ooit vanuit een spelsituatie scoort in een WK-finale. Voor schrijver Jeroen Siebelink was dit reden om een biografie te schrijven over Nanninga. Zijn boek werd tijdens de Nanninga-middag gepresenteerd.

Wat wordt het eerbetoon?

Zodra de resultaten van de petitie binnen zijn wordt duidelijk of het een standbeeld of toch iets anders wordt.