Winkelcentrum Obergon krijgt watertappunt

© WAX Den Haag
De renovatie van de Onderdendamsterweg en winkelcentrum Obergon in Winsum is afgerond. Ter ere daarvan komt er een watertappunt op het pleintje bij Obergon.
De Onderdendamsterweg is verkeersveiliger gemaakt. De spoorwegovergang is breder geworden en er is een nieuwe spoorbrug gekomen. Winkelcentrum Obergon is verbouwd en het voorterrein is opnieuw ingericht met bankjes en een vlonder langs het water.

Twaalf tappunten

Om het einde van het project te vieren, wordt komende vrijdag een watertappunt onthuld op het plein voor het winkelcentrum. Het is het tweede tappunt in het dorp. Bij het station staat ook al een tappunt. In onze provincie staan er in totaal twaalf.
Het multifunctioneel speelveld aan de achterkant van het winkelcentrum is bijna klaar. Ook is er een nieuwe pannakooi en kabelbaan. Een nieuwe ontmoetingsplek voor jongeren - twee zeecontainers - wordt door jongeren zelf afgemaakt.

Boogplein

Ondertussen wordt in Winsum nog steeds gewerkt aan plannen voor een nieuwe invulling van het Boogplein. De gemeente wil het winkelcentrum compacter maken. Mogelijk gaan meerdere ondernemers verhuizen naar een nieuw pand op het Boogplein.

Lees ook: