Wie helpt zoeken naar een vijftig jaar oude trouwring?

© RTV Noord
Het zal je maar gebeuren. Je bent vijftig jaar getrouwd en dan verlies je je trouwring.
Het is de moeder van Hiske de Vries overkomen. Hiske doet daarom een oproep op Facebook: 'Trouwring verloren! Na ruim 50 jaar huwelijk. Wie kan ons helpen?'

Dunnere vingers

Hiske's moeder ging maandag naar haar fysiotherapeut in Groningen. Toen ze thuiskwam zag ze dat haar trouwring weg was. Zelf denkt ze dat haar vingers misschien wat dunner zijn geworden door de kou, waardoor de ring is afgegleden.

Symbool

Hiske's ouders zijn in 1964 verloofd en in 1966 getrouwd. Die beide jaartallen staan in de ring gegraveerd, net als de naam van Hiske's vader: Lyckle. Hij vertelt: 'Wij delen altijd lief en leed met elkaar en daar staat de ring symbool voor. We hopen daarom dat we de ring terug krijgen, maar die kans is natuurlijk klein'.

Waar?

Het gaat om een klassieke trouwring. Het sieraad is maandag verloren in de stad Groningen. Hiske de Vries noemt op Facebook een aantal locaties, waar de ring zou kunnen liggen:
- In de buurt van Thetra Fysiotherapie aan de Onderduikersstraat;
- Bij de halte Qbus lijn 3;
- Bij de bushalte Paterswoldseweg;
- Bij de bushalte Nolenslaan.
In de gouden ring staan dus de naam Lyckle en de jaartallen 1964 en 1966 gegraveerd.

Gevonden! En nu?

De vinder van de ring wordt verzocht om via een persoonlijk bericht op Facebook contact op te nemen met Hiske de Vries. Je kunt natuurlijk ook mailen naar RTV Noord: actua@rtvnoord.nl. Bellen mag ook: 050-31 999 99.