Groninger overheden vechten bij Raad van State tegen gasbesluit

De Groninger overheden geven het gevecht tegen het gasbesluit voor Groningen niet op. Ze stappen gezamenlijk naar de Raad van State om het gaswinningsplan van minister Kamp aan te vechten.
Kamp heeft besloten om de gaswinning voor de komende vijf jaar te bevriezen op 24 miljard kuub per jaar, met uitschieters naar 27 miljard kuub als de 'situatie daarom vraagt'. Volgens de Groningse overheden is er veel te veel onduidelijkheid over de gevolgen en kan de veiligheid niet worden gegarandeerd.

Het alternatief dat de PvdA aandroeg, het elk jaar evalueren van het gasbesluit, is voor de Groninger overheden niet genoeg.

Enige manier
´We willen met deze gezamenlijk aanpak een krachtig signaal afgeven aan Den Haag´, zegt gedeputeerde Eelco Eikenaar. 'We vinden het vervelend dat overheden over en weer moeten procederen. Maar dit is de enige manier om enig resultaat te boeken´, aldus Eikenaar.

Samenwerking
In de procedure bij de Raad van State werken 21 Groningse gemeenten, de twee waterschappen, de Veiligheidsregio en de provincie samen. Woensdag wordt in Provinciale Staten gesproken over het beroep.

Lees ook: Aardbevingsupdate: dit gebeurde er in oktober 2016
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws