Juist op de plek van het dodelijk ongeval heeft de ringweg nog geen vangrail

De pilaar waar zaterdag op de Plataanlaan in Groningen een busje tegen botste was niet afgeschermd met een vangrail. Na de verbouwing van de noordelijke ringweg had die vangrail er volgens nieuwe richtlijnen wel moeten staan.
De 35-jarige amateurvoetballer Daniël Postema kwam bij het ongeval om het leven.

Nieuwe vangrail stond gepland
Op andere delen van de recent verbouwde weg zijn de vangrails al wel aangebracht. Juist op deze plek liepen de werkzaamheden vertraging op. De provincie Groningen is wegbeheerder en onderhandelt met spoorbeheerder ProRail over afscherming van de pilaren, die onderdeel zijn van de spoorbrug.

Voor het eind van het jaar
Volgens de provincie is het nog steeds de bedoeling dat de middengeleider nog voor het einde van het jaar wordt geplaatst bij de pilaren.

Wat weten van het ongeluk?
In de auto zaten vier personen. De 35-jarige Postema kwam bij het ongeval om het leven. Eén van de drie andere slachtoffers, een 26-jarige man uit Groningen, raakte ook zwaargewond.

De andere twee inzittenden zijn een 29-jarige en een 45-jarige man uit de stad. Hoe het met deze twee slachtoffers gaat, is niet bekend. De 45-jarige Stadjer is maandag aangehouden nadat hij zichzelf meldde op het politiebureau. Dinsdag werd bekend dat de politie hem langer vasthoudt.

Het busje met de clubgenoten was van VV Waskemeer onderweg naar een benefietavond bij VV Groningen. Daniël Postema wordt donderdag begraven.

Lees ook:
- Aangehouden Stadjer blijft vastzitten voor betrokkenheid bij dodelijk ongeluk Plataanlaan
- Grote verslagenheid na overlijden amateurvoetballer Daniël Postema
Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad 112nieuws ongeval GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws