Groningse Benjamin is gehandicapt Sporttalent van het Jaar

© Fonds Gehandicaptensport
Benjamin Huizinga uit Nieuw-Buinen is uitgeroepen tot gehandicapt Sporttalent van het Jaar. Hij kreeg deze titel dinsdag tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport.
Benjamin (27) voetbalt in een gehandicaptenteam bij SJS Stadskanaal. De Groninger heeft het syndroom van Down.


Jury- en publiekslieveling

Hij moest het in de finale opnemen tegen allroundsporter Pim Brouwers en rolstoeltennisster Donna Jansen. De Groninger kreeg de meeste stemmen van het publiek en ook de jury vond dat hij de titel moest krijgen.
'Ik vind het super leuk dat ik gewonnen heb. Ik vind Pim en Donna ook heel goed en ik hoop dat we samen aan iedereen hebben laten zien hoe belangrijk sporten is en hoe leuk', liet de trotse Benjamin dinsdagavond weten.

Vroeg omgekleed

'Zaterdag om vjif uur 's morgens zit hij al gekleed in tenue thuis op de bank klaar voor de wedstrijd, die vaak pas om één uur 's middags begint. Hij is een voorbeeld en stimulans voor andere sporters met een handicap om vooral niet op te geven en te genieten van hun sport. Zijn passie is aanstekelijk, hij is de knuffelbeer van SJS Stadskanaal', zegt Krijn Verweij, coördinator van het G-voetbal.
Benjamin krijgt 750 euro om sport- en spelmateriaal te kopen. SJS Stadskanaal krijgt vijfduizend euro stimulieringssubsidie, voor de doorontwikkeling van de gehandicaptensport binnen de vereniging.