Verdachte dodelijk ongeval Plataanlaan trok aan de handrem

De 45-jarige verdachte die vastzit vanwege het dodelijke ongeluk op de noordelijke ringweg vorige week, trok tijdens het rijden aan de handrem. Dat melden diverse bronnen aan RTV Noord.
Bij het ongeval kwam amateurvoetballer Daniël Postema om het leven.

Verdachte is trainer
De verdachte is oud-voetballer en was tot dit seizoen trainer van het eerste elftal van VV Waskemeer. Momenteel staat hij aan het roer bij Mamio in de stad Groningen. Hij meldde zich maandag zelf bij de politie en zit sindsdien vast.

Wat gebeurde er in het busje?
De verdachte zat in het busje met drie spelers van Waskemeer. Volgens bronnen zat de Groningse trainer op de achterbank. Hij zou in het verleden wel vaker 'bij wijze van grap' aan de handrem hebben getrokken. Toen zonder gevolgen. De vier waren onderweg naar een benefietavond van VV Groningen.

Er is geen enkel excuus
De moeder van de omgekomen Daniël bevestigt dat er afgelopen zaterdag aan de handrem is getrokken. 'Als je zoon omkomt bij een noodlottig ongeluk dan is het een ander verhaal. Maar dit gaat te ver. Ook al heb je een liter jenever gedronken, hier is geen enkel excuus voor', aldus de moeder tegenover RTV Noord. Of ze nu ruzie hebben gehad of dat er sprake was van een geintje, het is gewoon een stomme actie geweest.'

Hoe gaat het met de overige inzittenden?
De bus werd volgens de moeder van Daniël bestuurd door een 26-jarige teamgenoot van haar zoon. Hij ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De vierde inzittende is een 29-jarige speler van het eerste van Waskemeer. Hij raakte lichtgewond en is inmiddels weer thuis.

De politie wil in het belang van het onderzoek niet inhoudelijk reageren. Of er alcohol in het spel is geweest wordt onderzocht. Daniël Postema wordt donderdag in de stad Groningen gecremeerd.

Lees ook:
- Aangehouden Stadjer blijft vastzitten voor betrokkenheid bij dodelijk ongeluk Plataanlaan
- Politie houdt man aan voor betrokkenheid bij dodelijk ongeluk Plataanlaan
- Grote verslagenheid na overlijden amateurvoetballer Daniël Postema
- Eén van gewonden ongeluk Plataanlaan is overleden
- Zwaargewonden bij auto-ongeluk
Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws