'Het is over': Obs De Ent sluit na de zomer de deuren

© RTV Noord
OBS De Ent in Hellum gaat na dit schoolseizoen dicht. Personeel en ouders kwamen samen tot de conclusie dat de vereiste 80 kinderen niet haalbaar is. 'Het is over', aldus directeur Klaas Smit.
'Momenteel hebben we 34 leerlingen. We zien in dat dit er geen tachtig gaan worden. Voor volgend jaar speelt dat we dan twee groepen draaiende kunnen houden. Dit jaar nog drie. Dat vonden personeel en ouders niet wenselijk.'

'Vervelend, maar wel de realiteit'

Volgens de directeur zijn de meeste betrokkenen ervan doordrongen dat dit de enige optie is. Na de zomer blijft de school, die onlangs het predikaat 'zeer zwakke school' afschudde, dicht. 'Dit is erg vervelend voor het dorp, maar het is wel de realiteit.'

Met welke school fuseert OBS De Ent?

OBS De Ent is een van de acht basisscholen die onder de stichting Openbaar Primair Onderwijs Slochteren (OPOS) valt. Met het sluiten van de school in Hellum volgt een fusie met een andere OPOS-school.

Ouders krijgen tijd om te kiezen

Welke school dit wordt, ligt aan de ouders van de huidige leerlingen van OBS De Ent. Het wordt de school waar de meeste ouders voor kiezen. 'We geven de ouders de tijd een keuze te maken', aldus Smit.

Lees ook: