Welke wensen heeft de raad voor het Hoofdstation?

© Groningen Spoorzone
De gemeenteraad van Groningen mag aangeven welke wensen er nog zijn voor het stationsgebied. Die kunnen vervolgens worden meegenomen bij de aanbesteding.
Het Hoofdstation wordt de komende jaren opgeknapt. Zo is het station straks niet langer het eindpunt voor treinen richting het Noorden. Verder komen er een fiets- en voetgangerstunnel richting perrons en een bustunnel tussen de noord-en zuidzijde. Als de gemeenteraad akkoord gaat, verhuist het busstation helemaal naar de zuidzijde.

Wensenlijstje

Burgemeester en wethouders geven aan dat er nog een wensenlijstje kan worden neergelegd bij de partijen die meedingen in de aanbesteding. De raad moet nu aangeven wat het hoogst op het verlanglijstje staat.
De keuze gaat onder meer tussen:
- Een overkapping van het nieuwe busstation
- Langere perrons voor Arriva
- Kunst
- Maatregelen op het gebied van duurzaamheid
Ook kan de raad kiezen voor een 'Railway Academy' met afstudeer- en stageplekken voor studenten en werkzoekenden. Mocht er bij de aanbesteding geld over zijn, dan kan dat aan dit soort zaken worden uitgegeven.

Seinhuis

Overigens is het nog onzeker of het seinhuis op dezelfde plaats terugkeert. Het monument moet wel passen in het ontwerp. Als het niet op dezelfde plek kan, komt het seinhuis ergens anders te staan.