'Ik kom niet op mijn werk als er geen station meer is'

© Rob Mulder/RTV Noord
'Ik kom niet meer op mijn werk.' 'Dan moet ik wel heel ver fietsen.' Het zijn veelgehoorde klachten over de mogelijke sluiting van station Sappemeer-Oost.
Te klein

De SP in de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer hoort ze donderdagmorgen in alle vroegte aan tijdens een actie om het stationnetje te behouden. De provincie wil het station sluiten, omdat het te klein is voor toekomstige plannen.
In 2021 moet er bijvoorbeeld een rechstreekse trein gaan rijden tussen Delfzijl en Bad Nieuweschans. Het perron van Sappemeer-Oost zou dan te kort zijn om de passagiers in en uit te laten stappen.

Alternatief

De SP vindt dat het station met vijfhonderd reizigers per dag open moet blijven. 'Of ze moeten een goed alternatief bieden met bijvoorbeeld busvervoer. Maar dat is er nu niet', zegt SP-raadslid Maarten Kluit.
Hij verzamelt handtekeningen van reizigers, die worden ingediend bij de provincie. 'Wij als gemeenteraad in Hoogezand-Sappemeer zijn het wel eens. Nu moet de provincie ook nog meedoen en daar zijn zoveel mogelijk bezwaren voor nodig', aldus Kluit.
Vrijdag staat de SP opnieuw op het station. Volgende week gaan ze ook nog de wijk in. Met maar één doel: station Sappemeer-Oost mout blieven.