Eigen fractie wil van Wiebe van der Ploeg af

© hunzeenaas.nl/bewerking RTV Noord
Als het aan zijn eigen fractie van Water Natuurlijk ligt, keert Wiebe van der Ploeg niet terug als algemeen bestuurder van waterschap Hunze en Aa's.
Volgens Harm Assies van de fractie is er veel werk aan de winkel om het beschadigde vertrouwen binnen het waterschap te herstellen en wordt dat met Van der Ploeg er alleen maar lastiger op.

Dagelijks bestuurder

Van der Ploeg trad deze week als zelf af als dagelijks bestuurder om te voorkomen dat hij opnieuw zou worden weggestuurd. Zijn eerdere ontslag in een besloten bijeenkomst van het bestuur bleek tegen de regels te zijn en stond woensdag opnieuw op de agenda. Ditmaal in de openbaarheid.

Geen vertrouwen

Duidelijk werd dat de meerderheid van het waterschapsbestuur geen vertrouwen meer heeft in de voormalig gedeputeerde, die zijn stukken niet zou kennen en niet aanwezig zou zijn bij bijeenkomsten waar hij wel hoorde te zijn.
Assies laat de keus om toch aan te blijven als algemeen bestuurslid aan Van der Ploeg zelf, maar hij heeft hem duidelijk laten weten geen mogelijkheden te zien om dan nog optimaal te functioneren.