Robben traint na één jaar weer mee met Oranje

© nos.nl
Arjen Robben heeft donderdag eindelijk weer eens meegetraind met het Nederlands elftal.
De 32-jarige aanvoerder van Oranje werkte samen met de keepers Maarten Stekelenburg, Jasper Cillessen en Michel Vorm en de meeste spelers die woensdag op de bank zaten in de oefeninterland tegen België (1-1) een training af op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam.
Daar startte bondscoach Danny Blind, achter gesloten deuren, de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd zondag in en tegen Luxemburg.

Blessureleed

Robben speelde op 13 november vorig jaar tegen Wales (3-2) zijn 88e en voorlopig laatste interland. De speler van Bayern München, die toen in Cardiff met twee doelpunten een groot aandeel had in de winst, stond dit jaar lang aan de kant vanwege aanhoudend blessureleed. Robben hoopt zondag, exact een jaar na zijn laatste interland, zijn rentree in Oranje te maken.

Geen België

In overleg met de medische staf van Bayern München en de bondscoach besloot Robben de oefeninterland tegen België over te slaan. De eerste aanvoerder van Oranje sloot kort voor de wedstrijd wel aan bij de selectie en zat ook op de bank. Robben richt zich volledig op de confrontatie met Luxemburg.