Lokaal talent krijgt podium in professionele pop-opera

Lokale acteurs, dichters en muzikanten krijgen tijdens de professionele pop-opera 'Updiggin' van regisseur van Anne van Slageren een eigen podium. De opera tourt al een tijdje door de provincie en doet dit weekend Appingedam aan.
Professionals versus amateurs

De opera bestaat uit twee delen. Een gedeelte dat gespeeld wordt door professionele acteurs en muzikanten en een tweede gedeelte dat ingevuld wordt lokaal talent. Regisseur Hiepie Hoogeveen heeft de regie van het tweede gedeelte in handen en is blij verrast van het talent dat in de regio te vinden is.

'Mensen doen graag mee'

'Overal waar we komen zijn er behoorlijk wat mensen die graag mee willen doen met de voorstelling. Leuk aan deze vorm is dat je zo op deze manier heel veel verschillende mensen met heel veel verschillende talenten tegenkomt', legt Hoogeveen uit.

De drie gedichten van Tiny

Een van die locale talenten is Tiny Veldhuis uit Appingedam. Toen ze hoorde van de voorstelling wilde ze graag meedoen. 'En nu worden er drie gedichten van mij gebruikt' lacht Veldhuis. Zelf mag ze op het podium haar teksten voordragen. 'Daar ben ik niet zenuwachtig voor, ik vind het geweldig'.

Waar te zien?

De opera met het locale voorprogramma is zaterdag en zondag te bekijken in het gebouw van de Algemene Stichting Welzijn Appingedam in Appingedam. Daarnaast doet de opera ook nog Veendam en Leek aan.