Donar verpulvert Rotterdam in derde kwart

Donar heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Rotterdam met 77-59 gewonnen. De Groningers maakten het verschil in het derde kwart door zelf 32 punten te scoren en er slechts vijf tegen te krijgen.
Eerste helft in balans

Voor 3090 toeschouwers in MartiniPlaza kwam Donar moeizaam op gang tegen de nummer vijf van de competitie De ploeg van coach Erik Braal herstelde zich vervolgens en eindigde de eerste helft met een kleine voorsprong: 30-29.

Geen gevaar meer

Na de pauze was het helemaal afgelopen met de tegenstand van Rotterdam. Donar nam het initiatief volledig in handen en scoorde aan de lopende band. Bij Rotterdam viel geen enkel schot meer.

Opgelopen

Na drie kwarten was de tussenstand opgelopen tot 62-34 in Gronings voordeel. Mede dankzij Tjoe de Paula die goed is voor zeventien punten in totaal. In het laatste kwart kwam de voorsprong van Donar geen moment meer in gevaar. Topscorer aan de kant van de Groningers was Jason Dourisseau met negentien punten.

Medekoploper in de league

De ploeg van coach Erik Braal is medekoploper in de Dutch Basketball League met twaalf punten uit zeven wedstrijden. Landstede Zwolle heeft hetzelfde aantal punten, maar een beter doelsaldo. Dinsdagavond speelt Donar in de Europe Cup tegen het Belgische Limburg United.