GIJS zoekt versterking in het buitenland

Archief actiefoto GIJS
Archief actiefoto GIJS © JKBeeld
Ijshockeyclub GIJS wil zich zo snel mogelijk versterken met een verdediger. Trainer Arjan Peters wil meer ervaring in zijn team hebben. Er wordt gezocht in Canada, maar ook GIJS-speler David Bartos kijkt in z'n thuisland Tsjechië of er een geschikte speler is.
Snel handelen

GIJS moet wel snel handelen. Van de ijshockeybond moet de nieuwe speler voor 1 december overgeschreven zijn. Het aantal 'import' spelers zou daarmee op het maximale aantal van twee komen.

Geen problemen voor kosten

'We zijn op zoek naar een speler van een jaar of 25, 26', zegt GIJS-voorzitter Jacob van Gelder. Hij ziet ook geen problemen om het de komst te financieren. 'Het kost, alles inbegrepen, ongeveer tienduizend euro. We hebben een aantal sponsoren die dat moeten kunnen ophoesten.'

Binnen drie maanden

Het is de bedoeling dat de nieuweling drie maanden in Groningen komt spelen. De roep om een verdediger is vooral groot na de 17-0 nederlaag van vorige week tegen Den Haag.
Zaterdagavond verloor GIJS de uitwedstrijd tegen Leuven met 7-2. De Groningse goals kwamen op naam van Gill Göbel en aanvoerder Danny Kerstholt.