Donar wil tegen Limburg United stap richting volgende ronde zetten

© RTV Noord
Voor Donar staat dinsdagavond de vijfde wedstrijd in de Europe Cup op het programma. In MartiniPlaza nemen de Groningers het op tegen Limburg United. De Belgische ploeg staat stijf onderaan in de poule.
We kunnen gerust spreken van een crisis bij Limburg United. De ploeg verloor namelijk de laatste tien (!) officiële wedstrijden. Er werd dit seizoen pas één overwinning geboekt. Dat was begin oktober tegen Luik. Dit zorgt ervoor dat Limburg United op de laatste plaats in de Belgische competitie staat.

Heenwedstrijd

In de heenwedstrijd was Donar al te sterk voor de Belgen. In Hasselt werd het, zonder de geblesseerde Jason Dourisseau, 90-97 voor de ploeg van coach Erik Braal. De overwinning was vooral te danken aan een goede tweede helft. Bij rust stonden de Groningers namelijk nog met zes punten verschil achter.
In de Europe Cup verloor Limburg United al zijn vier gespeelde wedstrijden, waardoor de ploeg uitgeschakeld is. Coach Brian Lynch sprak vorige week na de wedstrijd tegen het Hongaarse Körmend harde woorden: 'Goede atleten weten wanneer ze moeten opstaan. Het is nu aan hen om te reageren. Als die reactie er niet is, weet ik niet wat ik nog doe in deze sport.'

Wisselingen

Er vinden de laatste tijd behoorlijk wat wisselingen plaats bij Limburg United. In de afgelopen maand werden er drie nieuwe spelers aangetrokken. De ervaren IJslander Hordur Vihjalmsson kwam als vervanger van de geblesseerde Jerime Anderson. Vervolgens vertrok Eric McClellan en werd ex-Belgisch international Wen Boss Mukubu gehaald. De meest recente aanwinst is de Amerikaan Abe Lodwick.
Gezien de vele wisselingen is het niet vreemd dat Limburg United geen ingespeelde ploeg is. Ook ontbreekt de talentvolle aanvoerder Hans Vanwijn nog altijd. De verwachting is dat hij nog enkele weken langs de kant zal staan.

Stand van zaken

Met twee overwinningen en twee nederlagen neemt Donar momenteel de derde plaats in de poule in. De Groningers hebben evenveel punten als Körmend. De Hongaren spelen woensdag tegen het sterke BCM Gravelines.
De nummers 1 en 2 van de poule gaan samen met de vijf beste nummers 3 door naar de volgende ronde. Donar heeft dinsdagavond dus een overwinning nodig om alles in eigen hand te houden.