PvdA eist openheid over bemoeienis NAM met nieuwbouwprojecten Stad

Bemoeit de NAM zich met nieuwbouwprojecten in de stad Groningen? Op die vraag wil de PvdA-fractie in de Tweede Kamer een antwoord van minister Henk Kamp van Economische Zaken.
Ook wil de partij weten waarom er in het meerjarenpragamma van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders geen apart hoofdstuk over nieuwbouwprojecten in de stad is opgenomen.

'NAM wil vinger in de pap houden'
Wethouder Roeland van der Schaaf beklaagde zich hier recent over. Volgen hem houdt de NAM dat , omdat het gasconcern een vinger in de pap wil houden. Volgens het gemeentebestuur werkt dat vertragend bij grote nieuwbouwprojecten. De bouw van woningen op de parkeergarage aan het Boterdiep wordt als voorbeeld genoemd.

Bemoeien om te vertraging
Voor de PvdA-fractie is dat aanleiding om Kamervragen hierover te stellen. 'Klopt het dat de NAM zich bemoeit met de vormgeving van nieuwbouw in Groningen, teneinde de kosten te drukken. En dat het leidt tot vertraging?' Zo willen de kamerleden Jan Vos, Tjeerd van Dekken en Henk Nijboer weten.

Alsnog
Ook willen de PvdA-ers dat Alders alsnog een hoofdstuk in zijn meerjarenprogramma over nieuwbouwprojecten in de stad opneemt. 'Kunt u er bij de Nationaal Coördinator Groningen op aandringen dat er wel een nieuwbouwregeling tot stand komt? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wanneer kan deze er zijn?'

Lees ook: Stad is niet blij met meerjarenprogramma Alders
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok DEN HAAG
Deel dit artikel:

Recent nieuws