Affaire Van der Ploeg rommelt verder in waterschapsbestuur

© hunzeenaas.nl/bewerking RTV Noord
Het blijft rommelen in het bestuur van waterschap Hunze en Aa' s. Nu hebben alle partijen de samenwerking opgezegd met Water Natuurlijk.
Van der Ploeg ontslagen

Dat gebeurt naar aanleiding van de gebeurtenissen rond bestuurslid Wiebe van der Ploeg van Water Natuurlijk. Die werd na onvrede over zijn functioneren uit het dagelijks bestuur gewipt. De landelijke afdeling van Water Natuurlijk hakte flink in op de gang van zaken bij Hunze en Aa's.

In het verkeerde keelgat

Dat schoot het waterschapsbestuur weer in het verkeerde keelgat en vroeg het Gronings Water Natuurlijk afstand te nemen van de aantijgingen van de landelijke organisatie. Die weigerde.

Open vacature invullen

Daarom besloten ale partijen binnen het bestuur van Hunze en Aa's gezamenlijk de samenwerking met Water Natuurlijk op te zeggen. Dat betekent dat de vacature van Wiebe van der Ploeg niet door Water Natuurlijk wordt opgevuld.

Extra openbare vergadering

Volgens bestuurslid Henk Doeven heeft het besluit geen gevolgen voor de aansturing van het waterschap. Op 30 november is er een extra openbare vergadering over de ontstane situatie. Daarin worden waarschijnlijk ook de nieuwe bestuursleden voorgesteld.