Vogelgriep: verbod vogeltentoonstellingen en maatregelen kinderboerderijen

Een verbod op vogeltentoonstellingen en kinderboerderijen gaan tijdelijk op slot. Daarnaast moeten vogelhouders ervoor zorgen dat bezoekers niet meer in contact komen met de vogels. Staatssecretaris Martijn van Dam heeft voor het hele land verscherpte maatregelen genomen tegen de vogelgriep.
Ook geldt een aangescherpte bezoekersregeling voor pluimveebedrijven. Buitenstaanders mogen de stallen niet meer bezoeken. Verder heeft de bewindsman een verbod ingesteld op de jacht op watervogels.

Gevaarlijk virus

De maatregelen volgen uit voorzorg nadat in Duitsland, Hongarije en Oostenrijk vogels zijn besmet met het gevaarlijke virus H5 N8. Ook in Nederland is een aantal besmette vogels gevonden.

Vogelvriend

Vogelvereniging de Vogelvriend in Oldambt houdt volgende week zaterdag een grote vogelshow in de Eextahal in Scheemda. Zoals het er nu naar uitziet kan die niet doorgaan. Ook voor de dierentuin in Emmen hebben de maatregelen de nodige consequenties. De dierentuin moet er ook voor zorgen dat bezoekers niet in contact komen met vogels.

Lees ook: