In Loppersum zet je vanaf nu nooit meer de verkeerde afvalbak langs de weg

Inwoners van de gemeente Loppersum hoeven nooit meer te twijfelen over welke afvalcontainer ze langs de weg moeten zetten. De gemeente heeft daar namelijk iets op bedacht: de persoonlijke afvalkalender via de afval-app op de mobiele telefoon.
Groen of toch grijs?

In de bestaande afval-app kunnen inwoners onder de knop afval hun postcode en huisnummer invoeren. Vervolgens laat de app de specifieke inzameldata van het 'groene' en het 'grijze' afval zien.


Vanuit je bed kijken welke container aan de beurt is

'Handig toch' lacht wethouder Bé Schollema. 'Vanuit je bed kun je 's ochtends even kijken welke container er nu wanneer bij de weg moet. Je hebt nu nooit meer de verkeerde afvalbak langs de weg staan'.

Pushmelding

Daarnaast kunnen de gebruikers van de app ook instellen of ze een melding willen krijgen wanneer er een verandering is in de ophaalroute van het afval. 'Zoals tijdens ijzel of als de vuilniswagen stuk is ofzo', legt Schollema uit 'Mensen ontvangen de een pushmelding waarin staat wat er aan de hand is en wanneer het vuilnis wel wordt opgehaald'.

Instructie van de wethouder zelf

Voor de mensen die nog niet zo handig zijn met de afval-app heeft de wethouder zelf een instructievideo op de website geplaatst. 'Daarmee loods ik ze door de app heen en help ik de mensen de persoonlijke afvalkalender in te stellen' aldus Schollema.