No Surrender-lid uit Uithuizermeeden aangehouden

De politie heeft een No Surrender-lid uit Uithuizermeeden gearresteerd. De 26-jarige man is een verdachte in de zaak van de ontvoering en mishandeling van een 47-jarige man uit Groningen.
De auto van de 26-jarige man is in beslag genomen voor onderzoek. De politie vermoedt dat die auto gebruikt is bij de ontvoering.

Halfnaakt

De 47-jarige Groninger belde vorige week maandagnacht halfnaakt aan bij een wildvreemde in Glimmen. De Stadjer zou zelf ook lid zijn geweest van No Surrender. Hij zou 'bad standing' uit de club zijn gezet. Dat gebeurt wanneer een lid regels overtreedt of de club wil verlaten.

Ex-vriendin

De man was in het huis van zijn ex-vriendin in Eelde, toen opeens enkele leden van No Surrender binnenkwamen. Hij werd zwaar mishandeld, bedreigd en mogelijk gedrogeerd. Na de mishandeling werd hij in een busje gesleept en in een bos zonder jas en broek achtergelaten. De Groninger kon op eigen kracht naar een huis in Glimmen komen, waar de bewoonster de politie belde.
De 28-jarige vrouw uit Eelde heeft momenteel een relatie met een ander lid van No Surrender. Zij is vorige week maandag aangehouden en zit nog vast. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Lees ook: