Sealane Eemshaven breidt opslagcapaciteit in vrieshuizen uit

Sealane, een van de allereerste bedrijven die zich in de Eemshaven vestigden, breidt de opslagcapaciteit flink uit.
Sealane is gespecialiseerd in de op- en overslag van lading in diepgevroren toestand. Er komt een nieuw vrieshuis met twee vriescellen. Nu kunnen 15.000 pallets met goederen zoals vis worden opgeslagen. Met de nieuwe cellen komen daar nog eens 6000 pallets bij.
Ook de laad- en loskade wordt aangepakt. Die wordt compleet vernieuwd en nu ook geschikt gemaakt voor het afmeren van schepen die op LNG varen. LNG, Liquefied Natural Gas, is vloeibaar gemaakt aardgas. Voor de afhandeling van die schepen zijn speciale voorzieningen nodig.

Subsidie van twee miljoen

De plannen kosten 6,3 miljoen euro. Sealane hoeft dat bedrag niet helemaal zelf op te hoesten. De provincie regelt een subsidie van bijna twee miljoen euro. Dat geld komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG).
De RIG wordt gevuld door het ministerie van Economische Zaken en de Economic Board Groningen. Die laatste organisatie is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied te versterken.

Zeven banen erbij

Met de subsidie is Sealane ook in staat om een 'roll-on-roll-off' faciliteit te bouwen. Met dat systeem kunnen de diepgevroren goederen in en uit een schip worden getransporteerd. Het is in staat verschillende goederenstromen tegelijk te verwerken, wat veel tijd bespaart.
Met de uitbreidings- en vernieuwingsplannen is ook nieuwe werkgelegenheid gemoeid. Er komen bij Sealane zeven banen bij.