Menterwolde kiest voor Menterne: sporthal Ruitershorn verdwijnt

© Steven Radersma/RTV Noord
Sporthal Ruitershorn in Muntendam verdwijnt. De gemeente Menterwolde heeft geen geld om twee sporthallen in het dorp open te houden en kiest daarom voor de sportaccomodatie in dorpshuis de Menterne.
De gemeente moet flink bezuinigen waardoor ze gedwongen wordt om een keus te maken. Ook al omdat beide sportaccommodaties onderbezet zijn. Na ampel beraad met verenigingen en andere gtebruikers van de verschillende sporthallen is besloten te kiezen voor de Menterne.
Juli volgend jaar
De Menterne is ook dorpshuis. De combinatie met de sporthal maakt het dat de keus niet op Ruitershorn is gevallen. Deze hal verdwijnt met ingang van juli volgend jaar. De Menterne wordt daarvoor verbouwd om ingericht te zijn op de toekomst.

Massaal protest

In juni werd er tijdens de raadsvergadering massal geprotesteerd tegen de plannen voor sluiting van een van de sporthallen. Volgens de actievoerders is de verdwijning van Ruitershorn de doodsteek voor een aantal verenigingen. Toen werd nog beloofd dat er gezocht zou worden naar een oplossing. Maar dat is dus niet gelukt.

Lees ook: