Nieuwe website om sneller een betaalde baan te vinden

© kansrijkberoep.nl
Werkzoekenden in Groningen een Noord-Drenthe kunnen gebruik maken van een nieuwe website voor het vinden van betaald werk: kansrijkberoep.nl. Vooral in technische beroepen is een groeiende vraag naar personeel.
Mismatch

De nieuwe website is gemaakt vanwege de zogeheten mismatch op de arbeidsmarkt. Een grote groep werkzoekenden mist kansen op het vinden van een baan, terwijl er aan de andere kant werkgevers in bepaalde sectoren staan te springen om personeel. Met de website moeten vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden.

Handarbeiders

De website is vooral gericht op mensen die met hun handen willen werken. Zo is er een groeiende vraag naar timmerlieden, monteurs, installatietachnici en andere technische vaklui.
Op termijn wordt de site uitgebreid met kansrijke broepen in andere sectoren. Belangstellenden kunnen hun interesse op de website melden en krijgen bericht terug over de mogelijkheden die er zijn. Die verschillen per kandidaat.
De website is gemaakt door Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van de Groninger gemeenten, het UWV en de wervoorzieningsschappen.